Hoe werkt het?

Uw voertuig verkopen bij VANJEBEDRIJFSAUTOAF.NL is doeltreffend en eenvoudig. U kunt 24 uur per dag via internet en telefonisch elke dag tussen 9.00 en 21.00 uur uw voertuig bij ons te koop aanbieden. Wij kopen alle merken en modellen in.

Nadat we alle benodigde gegevens van u hebben ontvangen, krijgt u een voorlopig bod op uw voertuig. Na uw akkoord maken we een afspraak bij onze autoinkoopcentrale in Soest waar we uw auto kunnen schouwen. Vergeet niet om alle autopapieren en kentekenbewijzen mee te nemen.

Indien u te koop aangeboden auto na schouwen overeenkomt met de staat waarin het voertuig heeft aangemeldt, ontvangt u het volledige bedrag contant of via een spoedopdracht bij de bank. Wij nemen het voertuig en alle bijbehorende papieren in en u ontvangt meteen het RDW-vrijwaringsbewijs. Indien gewenst kunnen wij u naar huis brengen, of anders is onze autoinkoopcentrale op nog geen 2 minuten loopafstand van treinstation Soest.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Welke voertuigpapieren en -spullen heb ik nodig bij de verkoop?
Om uw voertuig te kunnen verkopen, heeft u de volgende orginele documenten nodig:
- voertuigbewijs (kentekendeel I)
- overschrijvingsbewijs (kenetekendeel II of kopie deel III)
- onderhoudsboekjes (APK-papieren, NAP-pas en autohandleiding)
- autosleutel, reservesleutel en eventueel sleutel van tankdop)

Is het bod wat wordt gedaan ook altijd het bedrag dat ik werkelijk ontvang?
Meestal wel. Hoe realistischer uw informatie over het voertuig is, des te groter is de kans dat het bod ook wordt betaald. Helaas komt het wel eens voor dat een parkeerdeukje in het portier een compleet ontwrichte zijkant van een voertuig blijkt te zijn. Vandaar dat we het altijd hebben over een voorlopig bod of indicatieve prijs.

Wanneer ontvang ik het geld voor het voertuig?
Direct bij de overdracht krijgt u uw geld. Dat kunt u contant ontvangen of via de bank door middel van een spoedopdracht. Dat betekent dat u in elk geval nog dezelfde dag over uw geld kunt beschikken. Indien u kiest voor contant geld, wordt al het papiergeld met een scanner op echtheid gecontroleerd.

Hoe zit het met de belasting en verzekering?
De wegenbelasting wordt automatisch met u verrekend. Daar hoeft u dus niets aan te doen. De verzekering dient u zelf stop te zetten. Meestal heeft u daar het vrijwaringsbewijs voor nodig.

Zijn er nog bijkomende kosten?

Nee. U mag ervan uitgaan dat u het geld van ons ontvangt, dat met u is afgesproken. De taxatie, het transport van het voertuig en de administratiekosten nemen wij voor onze rekening.